Upplev San Diego utanför golfbanorna

Dagstur i staden San Diego

San Diego är en av de vackraste storstäderna i USA. Precis vid havet med utsikt över kullar, småbåtshamnar, skyskrapor och stränder. Inte konstigt att San Diego är en populär semesterort för turister runt om i världen.

En av dagarna har ni möjlighet att följa med oss på guidade turer i staden. Vi åker till Seaport Village där ni på egen hand kan strosa runt i parker eller längs kusten. Här finns småbutiker, mysiga restauranger med havsutsikt och bron till ön Coronado.

Vill man upptäcka mer av staden och höra om dess historia rekommenderar vi någon av seightseeing turerna som går från Seaport Village. Eller varför inte båda?

Den ena är en tur som stannar vid tiotalet stationer runt om i staden. Sitter man kvar hela turen tar den ca 2 timmar. Man kan också välja att hoppa av vid till exempel gamla stan eller ute på ön Coronado. När man känner sig klar hoppar man på någon av bussarna som kommer strax därefter och fortsätter turen runt staden.

Är ni intresserade av kusten kan vi varmt rekommendera en tur som går både på land och i vattnet. Turen börjar längs kusten och ni får information om hamnarnas betydelse och allt som händer vid stadens kust. Turen fortsätter sedan i vattnet och ni får se vilda sjölejon och delfiner. Er guide berättar hur dessa djur tränas av Amerikas marinkår.

Vi stannar kvar och äter middag på vid någon av restaurangerna vid kusten på kvällen innan vi beger oss tillbaka till Sycuan Golf Resort.

Passa på att besöka någon av San Diegos parker och sevärdheter:

Seaworld

Spendera en heldag bland alla världens olika vattendjur. Världens populäraste vattenvärld erbjuder olika uppvisningar med späckhuggare, delfiner och sjölejon. En otrolig upplevelse för alla åldrar. Här kan du även klappa delfiner eller hoppa på någon av de roliga åkattraktionerna som Seaworlds svar på ”Flumridern”.

Tur till Coronado

En av dagarna åker vi till den vackra ön Coronado. Här har ni chansen att besöka stranden eller varför inte hyra en cykel och cykla runt ön? Ta med en liten matsäck och njut av en mysig picknick eller sätt er och njut på någon av restaurangerna eller caféerna i solen. Åk till östra delen av den lilla ön och få en perfekt bild av downtown San Diego men alla skyskrapor, båtar och bron till Coronado.

Stränderna

San Diego är känt för sina vackra stränder. Hela Kaliforniens kust är ett äkta surfparadis med korallblått vatten och milvis långa vita stränder. Här finns bland annat den strand som år 2012 valdes till USAs vackraste, Coronado Beach.

Shopping

I USA hittar ni de bästa märkena till de bästa priserna. En dag besöker vi shoppingcenter med kläder som passar både golfgarderoben och den vardagliga garderoben.

Torrey Pines

En dag kör vi er till Torrey Pines naturreservat. Reservatet ligger sagolikt vackert vid höga klippor längs havet och vi kör en kort stund på den berömda vägen Highway 1. Ni får tid att promenera på egen hand och vi kör även upp er på klipporna för att beskåda den fantastiska utsikten. Vi gör också ett besök på Torrey Pines golfbana. Banan som var värd för US Open år 2008 och kommer vara värd för samma tävling år 2021. Här äter vi gemensam lunch och beskådar den vackra banan. Vill ni spela? Givetvis ordnar vi starttider om ni önskar. Kontakta oss info@mwaygolf.se.

La Jolla Cove

En dag kör vi er till La Jolla Cove. La Jolla Cove är hem för hundratals sjölejon och sälar. De sitter på klipporna och inte rädda för besökande resenärer som vill komma nära.

Valsafari

En dag har ni chansen att åka ut på valsafari. I tre timmar blir ni ett med San Diegos vattendjur, både valar och delfiner. Beroende på vilken årstid ni reser har ni möjlighet att se vilda blåvalar, gråvalar eller späckhuggare.

San Diego Zoo

USAs största zoo finns i San Diego. Hit kör vi er mer än gärna om ni vill se sällsynta pandor, koalor, fåglar och alla andra tänkbara djur. Här finns djur från alla kontinenter.