Celebration Golf Course

Bästa banan i Orlando tycker många och vi är inte sena med att hålla med. Fantastiskt område och en bana i bästa skick. Parkbana med ondulerade greener, vackra vattendrag och en fröjd för varje golfälskares ögon.

 

Mystic Dunes

Golfbanan Mystic Dunes rankades som en av de bästa resortbanorna i Orlando av Golf Digest. Med härliga böljande fairways, lagom ondulerade greener och välkrattade bunkrar får man på många hål en känsla av Brittisk linksgolf. Några av hålen slingrar sig in bland stora träd och träskmarker med fantastiska växter och rikt djurliv med fåglar och fjärilar. Banan har flera alternativ på utslagsplatser och passar därför både golfare med högt och lågt handicap. Banan har varit värd för flera stora golftävlingar genom åren.

Disney Magnolia Golf Course

I 30 års tid har PGA touren haft en av sina populäraste tävlingar i Orlando och på Disneys Magnolia Golf Course. Det är här vi hittar bunkern som är formad som Musse Pigg på det berömda sjätte hålet. Banan ligger i fantastisk natur med magnolia träd och välklippta fairways och greener. Hamnar man i något vattenhinder är det inte omöjligt att skymta små alligatorer. Banan är ett absolut måste för en perfekt Orlandoresa och ligger endast 15-20 minuter från vårt hotell.

Disney Palm Course

När herrarnas PGA tour tävling kommer till Disney spelas 3 varv på Magnolia och ett varv på Palm Course. Denna bana är något kortare än Magnolia men har istället andra svårigheter att bemästra såsom 94 välskötta bunkrar. Palmer, otroligt klara och fina vattenhinder samt kritvit sand i bunkrarna gör Disney Palm Course till en fantastisk semesterbana. Fotografier på detta sista hål ni ser ovan är en bild som använts som försättsblad till golftidningar världen över.

Shingle Creek GC

Shingle Creek har ondulerade fairways och är en typisk resort bana. Fina planteringar på den välskötta banan och på flera hål ser man det pampiga hotellet och klubbhuset. Banan omringas av ekar och pinjeträd och är mästare på att hålla i välgörenhetstävlingar under hela året.

Orange Lake The Legends

The Legends är en av Orlandos mest spelade golfbanor. Första nio hålen kallas ”The links” och bär namnet eftersom dessa hål har generösa fairways och ger en känsla av de Brittiska öarna. Sista nio kallas för The Pines och är något smalare med pinjeträd som stäcker sig längs båda sidorna av fairwayn. Många jämför de sista nio med den berömda banan Pinehurst. Banan är designad av Arnold Palmer.

Falcon’s Fire

Marriott golf äger denna bana som designad av Rees Jones. Det är en gammal bana med mycket tradition och känd för sina fantastiska greener och välskötta gräsytor. 2009/2010 investerades 1,5 miljoner dollar på banan som idag håller mästerskapsklass. En av Orlandos pärlor där sista nio ligger runt två sjöar. Klubbhuset ligger perfekt för after golf på terassen och kanske en god lunch medan man pratar fina golfminnen från dagens runda.

Orange County National

Denna 36 håls anläggning var värd åt PGA-tour kvalet för herrar till Championstour 2014. Banorna har allt en golfare kan drömma om. USAs största drivingrange hittar ni här och väldigt fina träningsområden. Banorna ligger mitt i Floridas underbara natur och djurlivet är rikt med vackra fåglar och små sköldpaddor. Alltid jämna, snabba greener och en utmaning som passar alla då banan har flera utslagsplatser. Banan ligger i Orlandos apelsindistrikt.